Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęś w ziołach"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 286
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 384
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 517
Polecam.
Odsłon: 842
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 286
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 384
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 517
Polecam.
Odsłon: 842
Składniki
Tuszkę gęsią natrzyj solą, czosnkiem, pieprzem, ziołami. Ułóż w brytfance, podlej sokiem z jabłek, wsyp ziarenka jałowca. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180°C, potem do 160°C. Łączny czas pieczenia gęsi wynosi 2,5 godz.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Takie jest życie