Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 112
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 258
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 112
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 258
Składniki
Mięso umyj, natrzyj z każdej strony solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Wstaw do lodówki na godzinę lub noc. Na patelni rozgrzej olej, ułóż gęś skórą do dołu, smaż po 3 minuty z każdej strony, przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem w temp. 180°C przez 2 godziny.
Jabłka umyj, zetnij górę, łyżeczką wyjmij gniazda nasienne. Rodzynki mocz w ciepłej wodzie przez 5 minut. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Połącz z masłem, cynamonem i rodzynkami. Ryżem faszeruj jabłka.
Po 2 godzinach pieczenia gęsi zdejmij pokrywkę, w naczyniu ułóż jabłka i piecz 20 minut. Ustaw w piekarniku opcję grill lub pieczenie od góry i zostaw danie jeszcze na 10 minut.
Czas: około 3 godzin.Źródło: Dobry Tydzień