Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z beszamelem"
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 134
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Składniki
Szpinak wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odsącz, wystudź i drobno posiekaj. W misce wymieszaj ricottę, starty parmezan (trochę odłóż do dekoracji), szpinak, jajko i sól. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Wyrobione ciasto podziel na 4 części. Z każdej utwórz cienki wałek i pokrój. Kluseczki wrzuć na lekko osolony wrzątek i zagotuj. Masło rozpuść w rondelku, dodaj mąkę i podsmaż.
Wlej mleko i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Kluski podawaj z sosem i parmezanem.Źródło: Na żywo