Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pyszny na gołąbki, które rozpływaja się w ustach. Nie ma świąt i spotkań rodzinnych bez tego dania. Gołąbki zawsze królują z innymi daniami na świątecznym stole. Polecam zrobić i ocenić przepis. Zapraszam na przepis.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1038
Składniki
Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście. Wycinamy głąb. Rozdzielamy ostrożnie pozostałe liście i parzymy chwilę we wrzątku. Wyjmujemy ,studzimy i rozkładamy na płasko ,usuwamy grube nerwy.
Ryż gotujemy w dobrze osolonej wodzie,studzimy.
Cebule kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanym oleju, studzimy.
Kostkę bulionową rozpuścić w 3 szklankach gotującej się wody.
mięso połączyć z ryżem ,cebulą ,poszatkowaną pietruszką, doprawić przyprawami, zamieszać.
Porcje nadzienia układamy na liście kapusty. Boki liści zwijamy najpierw do środka a potem w rulon.
Na dnie płaskiego rondla układamy część niewykorzystanych liści, na nich układamy ściśle gołąbki, jeden obok drugiego ,przykrywamy pozostałymi liśćmi, zalewamy bulionem z kostki i dusimy pod przykryciem 1 godzinę i 15 minut.
Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami jako danie obiadowe.