Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki zrobione z tartych ziemniaków . Farsz można wykonać bardzo dowolnie . moje są z nadzieniem jak placki ziemniaczane , W moich przepisach znajdziecie również inne smaki. Zapraszam !
Przygotowanie :
1 // Cebulkę siekamy drobno , boczek kroimy w drobną kostkę , lub cienkie słupki i podsmażamy na oleju aż uzyskamy piękny, złoty kolor. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce, podobnie jak na placki ziemniaczane na grubej tarce. Zbieramy masę w pieluszkę tetrową lub gazę i odciskamy nadmiar wody. Mieszamy surowe ziemniaki z cebulą i boczkiem ½ przysmażonej porcji i jajkiem, rozgniecionym czosnkiem ,startym na grubej tarce ser , Doprawiamy całość solą, pieprzem i . Podsypujemy 2 łyżkami kaszy manny.
2// Kapustę gotujemy w całości w osolonej wodzie. Przed gotowaniem wycinamy głąb. Stopniowo obieramy ugotowane liście kapusty, ścinając trochę te grubsze tkanki kapusty. Zawijamy w nich farsz ziemniaczany i układamy w naczyniu , które wyłóżmy nieugotowanymi liśćmi z kapusty . by gołąbki się nie przypaliły od spodu. Gołąbkom wystarczy już tylko około 30 minut duszenia w przygotowanym sosie.
3 // Sos do duszenia to ½ kostki margaryny . 3 duże łyżki przecieru pomidorowego , 2 kostki rosołowe . zalewamy 3 szklankami wody i dusimy / sprawdzajmy czy kapusta jest ugotowana al. Dente /
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo...
Odsłon: 2896
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2607
Kiełbasa zrobiona jest z golonki wieprzowej, boczku oraz łopatki wieprzowej....
Odsłon: 2607
Składniki
Przygotowanie : 1 // Cebulkę siekamy drobno , boczek kroimy w drobną kostkę , lub cienkie słupki i podsmażamy na oleju aż uzyskamy piękny, złoty kolor. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce, podobnie jak na placki ziemniaczane na grubej tarce. Zbieramy masę w pieluszkę tetrową lub gazę i odciskamy nadmiar wody. Mieszamy surowe ziemniaki z cebulą i boczkiem ½ przysmażonej porcji i jajkiem, rozgniecionym czosnkiem ,startym na grubej tarce ser , Doprawiamy całość solą, pieprzem i . Podsypujemy 2 łyżkami kaszy manny.
2// Kapustę gotujemy w całości w osolonej wodzie. Przed gotowaniem wycinamy głąb. Stopniowo obieramy ugotowane liście kapusty, ścinając trochę te grubsze tkanki kapusty. Zawijamy w nich farsz ziemniaczany i układamy w naczyniu , które wyłóżmy nieugotowanymi liśćmi z kapusty . by gołąbki się nie przypaliły od spodu. Gołąbkom wystarczy już tylko około 30 minut duszenia w przygotowanym sosie.
3 // Sos do duszenia to ½ kostki margaryny . 3 duże łyżki przecieru pomidorowego , 2 kostki rosołowe . zalewamy 3 szklankami wody i dusimy / sprawdzajmy czy kapusta jest ugotowana al. Dente /
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski żelazne
Dania główne
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Dania główne
Kapusta pekińska nadziewana mięsem z kaczki i kaszą orkiszową
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Kluski żelazne
Kluski żelazne, znane też jako szare kluski, to regionalna potrawa pochodząca...
Odsłon: 281
Bryzol drobiowy z ogórkiem
Danie jest łatwe do zrobienia. Jest bardzo smaczne i sycące.
Odsłon: 118