Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z ziemniakami"
Polecam.
Odsłon: 502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Polecam.
Odsłon: 502
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 428
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 285
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 754
Składniki
Z kapusty usuwam zewnętrzne liście, wycinam głąb. Sparzam wrzątkiem i gotuję ok. 5 minut.
Odstawiam do wystudzenia.
2, Boczek kroję w kostkę i przesmażam na suchej patelni. Ziemniaki i cebulę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Odcedzam na sicie. Dodaję boczek, jajko i mąkę. Przyprawiam.
Na każdy liść nakładam farsz i zawijam ściśle. Na dnie garnka układam pozostałe liście, a na nich ściśle gołąbki.
Ok. 1/2 l wywaru z kapusty zagotowuję, dodaję kostkę rosołową i śmietanę.
Mieszam, zalewam gołąbki. Gotuję 40 min.
65 min
Porcja 380 kcal
Przepis na 4 porcje
Tylko 2 zł za porcjęŹródło: Kobieta i życie