Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Włóż golonki do wrzątku, skórą do dołu. Gotuj delikatnie 15 min. Wyjmij, lekko ostudź, natnij skórę.
Rozgrzej piekarnik do 220oC. Natrzyj golonki solą i czosnkiem, posyp kminem. Włóż je do żeliwnego naczynia, polej wrzącą wodą lub wrzącym piwem i piecz ok. godz. Odwracaj i polewaj sosem. Zmniejsz temp. do 180oC. Piecz kolejne 30 min, odwracając i polewając. Sos z naczynia żeliwnego przelej następnie do sosjerki i dopraw solą i pieprzem. Podaj z golonką.
GOLONKA doskonale smakuje z duszoną lub kiszoną kapustą; możesz ją też podać z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety