Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Golonka indycza"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 71
Składniki
Golonki umyj, oczyść. Włóż do garnka, zalej zimną wodą. Dodaj sól, ziele angielskie, pieprz, listki laurowe i obrany czosnek. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Wyjmij, ostudź.
Golonki natrzyj sosem chili ze wszystkich stron. Zapiekaj w temp. 150°C aż skórki się zrumienią (kilka razy golonki odwróć, by się nie spaliły).
<strong>Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie