Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka indycza

Golonka indycza

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 9

Smaczny pomysł na "Golonka indycza"

Składniki

  • 2 golonki indycze
  • 2 łyżki soli
  • po 8 ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • 7 listków laurowych
  • 4 duże ząbki czosnku
  • sos chili
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki umyj, oczyść. Włóż do garnka, zalej zimną wodą. Dodaj sól, ziele angielskie, pieprz, listki laurowe i obrany czosnek. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości. Wyjmij, ostudź.

  2. Golonki natrzyj sosem chili ze wszystkich stron. Zapiekaj w temp. 150°C aż skórki się zrumienią (kilka razy golonki odwróć, by się nie spaliły).

  3. Przepis przysłała Ewa Szymczak z Legnicy.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń