Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 795
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 795
Składniki
Golonki opal i umyj. Natrzyj przyprawami. Naszpikuj pokrojonymi ząbkami czosnku. Zalej piwem i odstaw na 2 godziny.
Przełóż golonki do garnka. Zalej wodą z kostką rosołową. Gotuj około 2 godziny. Na 15 minut przed wyjęciem do- łóż pokrojone w słupki warzywa.
Gotowe golonki przełóż do naczynia żaroodpornego, posmaruj olejem i włóż na ok. 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Wywar połącz ze śmietaną, mąką i koncentratem pomidorowym.
Golonki polej sosem i gotowanymi warzywami. Serwuj z pieczonymi ziemniaczkami.Źródło: Telemax