Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Golonki w galarecie z drobiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 428
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 428
Składniki
Pietruszkę oraz marchewkę oczyść, opłucz, włóż do dużego garnka. Dodaj oba rodzaje mięs oraz przyprawy. Zalej 1,5 litra wody i gotuj na małym ogniu, aż golonka będzie mięciutka.
Wylej zawartość garnka na durszlak, aby przecedzić wywar. Odstaw, by mięso ostygło.
Z golonki usuń kości, mięso drobniutko pokrój. Pokrój także filet z kurczaka oraz warzywa.
Przygotowane mięso oraz warzywa włóż do małych miseczek. Podgrzej wywar (jeśli jest go za mało dolej tyle wody, by było 1,5 litra).
Rozpuść w nim żelatynę i przypraw do smaku. Zalej mięso, odstaw, by galaretki ostygły. Podaj na liściach sałaty.Źródło: Bella Relaks