Do góry

Dania główne Przepis na:

Góralski burger

Góralski burger

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Góralski burger"

Składniki

  • pół kg mielonego antrykotu
  • sól
  • pieprz
  • łyżka musztardy Dijon
  • żółtko
  • 2 łyżki wody
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła. Dodatkowo: 4 małe oscypki
  • kiszony ogórek
  • czerwona cebula
  • pomidor
  • 4 bułki
  • liście szpinaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szalotki posiekaj i podsmaż na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Dodaj je do mięsa, po czym wymieszaj z żółtkiem, wodą, przyprawami oraz musztardą.

  2. Uformuj z masy okrągłe kotlety i usmaż je na złoty kolor.

  3. Przekrojone na pół bułki podgrzej w piekarniku razem z oscypkami.

  4. Umieść w bułkach po kilka liści szpinaku. Nałóż na nie kotlety, plaster pomidora oraz krążki cebuli i plastry ogórka. Piramidkę zwieńcz oscypkiem.

  5. 45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 380

  6. Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń