Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Góralskie bułeczki"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34586
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 219
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34586
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 178
Składniki
drożdże rozetrzyj z cukrem i 2 łyżkami letniej wody. Połącz je z połową mąki i 2 szklankami wody. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Cebulę obierz, pokrój i zeszklij na maśle. Bryndzę utrzyj ze śmietaną, jajkami i kminkiem. Wymieszaj z cebulą, przestudź. Pozostałą mąkę i sól dodaj do zaczynu, wyrób gładkie ciasto i ponownie odstaw do wyrośnięcia.
Z ciasta formuj niewielkie, grube placki. Ułóż je na blasze, posmaruj masłem. Zrób w nich wgłębienie i wypełnij farszem. Piecz 40 min w temp. 200 oC.Źródło: Na żywo