Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gotowana szynka Magdaleny Dopart z Maćkówki"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 40
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 63
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 34
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 109
Składniki
Szynkę umyj, osusz, włóż do siatki. Wodę zagotuj z solą, majerankiem, majonezem oraz obranym czosnkiem. Włóż mięso i gotuj 45 minut na wolnym ogniu. Zdejmij garnek z ognia. Mięso pozostaw w zalewie do następnego dnia. Znów gotuj bardzo wolno 45 minut. Zgaś ogień i pozostaw szynkę jeszcze na pół godziny w zalewie. Wyjmij mięso, odstaw aby ostygło i stężało.
Porcje 12 130 min Cena 1,40 zł Kalorie 138 kcalŹródło: Takie jest życie