Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grecka moussaka"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Bakłażany umyj i pokrój w plastry. Posyp je solą, po czym odstaw na kwadrans, by puściły sok – i wytrzyj.
Papryki potnij w kostkę, a szalotkę z czosnkiem drobno posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij warzywa, a po chwili dodaj pokrojone pomidory. Zalej całość winem i dopraw przyprawami. Duś ok. 20 minut.
Na drugiej patelni podsmaż osolone mięso mielone.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą ułóż naprzemiennie warzywa i mięso. Wierzch polej beszamelem i zapiecz.
Czas: 60 min. 1 porcja = 360 kcalŹródło: Kurier TV