Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane kiełbaski

Grillowane kiełbaski

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10717

Dodano:

Odsłon: 2158

Grillowane kiełbaski w marynacie miodowo-musztardowej

Składniki

  • 10 cienkich białych kiełbas (lub innych ulubionych)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki wody
  • 1 czubata łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 0,5-1 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane kiełbaski

Przygotowanie

  1. Rozdrobniony czosnek mieszamy z resztą składników (poza kiełbaskami). Jeżeli marynata jest za gęsta, możecie dolać więcej wody. Kiełbaski nacinamy, zalewamy marynatą, wkładamy do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Grillujemy na średnim ogniu, do zrumienienia, od czasu do czasu smarując je pozostałą marynatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 sierpnia 2016 Chodzą za mną już od dłuższego czasu,narobiłaś mi jeszcze większego smaku,pycha...:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń