Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowane kotlety jagnięce z lawendą i miętą oraz leśną sałatką"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 225
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 225
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36187
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 374
Składniki
• 1. Kotlety natrzyj olejem i oprósz pieprzem. Posyp posiekaną miętą, rozmarynem i kwiatami lawendy. Odstaw do zamarynowania na godzinę w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie wrzuć na rozgrzany grill lub patelnię grillową i opiekaj 5 minut z każdej strony, tak by mięso pozostało różowe w środku.
Rzodkiewki i marchewkę potnij na cieniutkie plasterki i włóż do wody z lodem (będą bardziej chrupiące).
Groszek zblanszuj minutę w osolonym wrzątku i zahartuj lodowatą wodą.
Kurki podduś na maśle, doprawiając je solą i pieprzem.
Przygotuj dressing, czyli wymieszaj sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę.
Na talerzu rozłóż plastry marchwi i rzodkiewki, pomiędzy nimi rozsyp owoce, kurki i groszek.
Udekoruj wszystko listkami mięty i kwiatami lawendy, skrop dressingiem. Na środku ułóż grillowane kotleciki.
Klasyka deserów zyska nową odsłonę, kiedy zamiast cukru wykorzystasz syrop z młodych pędów sosny. Nabierze głębi i leśnego aromatu. Możesz podać go solo lub przełamać jego słodycz leśnymi malinami.
crEme brUlÉe aromatyzowany lasemŹródło: Pani