Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grillowane paczuszki z tofu"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minut
Bakłażana umyć, osuszyć, odciąć końce, pokroić w cienkie plastry. Tofu pokroić w nieduże pałeczki. W miseczce wymieszać oliwę z anyżem i szczyptą pieprzu. Rozłożyć na blacie plastry bakłażana.
Na każdym plastrze położyć kawałek sera i zwinąć w paczuszkę. Paczuszki posmarować ze wszystkich stron doprawioną oliwą.
Liście pora opłukać. Pokroić w wąskie paseczki i przewiązać nimi paczuszki (zamiast pora można wziąć szczypiorek). Paczuszki kłaść na rozgrzanym grillu (patelni grillowej), piec 5-10 minut z obu stron, smarując od czasu do czasu resztą oliwy.Źródło: Życie na gorąco