Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowane piersi z pomidorami

Grillowane piersi z pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Grillowane piersi z pomidorami"

Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 2 duże pomidory
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 3 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • listki bazylii
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grillowane piersi z pomidorami

Przygotowanie

  1. Piersi umyj, oczyść i przetnij na cieńsze kotlety. Czosnek przeciśnij przez praskę i połącz z 2 łyżkami oliwy. Dopraw. Wysmaruj piersi marynatą i odstaw na godzinę. Następnie usmaż je na grillu lub patelni grillowej.

  2. Liście szpinaku umyj, odetnij końce i duś 5 minut w niewielkiej ilości wody. Odcedź. Przesmaż na maśle. Przypraw. Pomidory pokrój w plastry.

  3. Na każdej piersi ułóż 2 plastry pomidora i odrobinę szpinaku. Przykryj drugą piersią. Zepnij wykałaczkami. Grilluj przez chwilę. Udekoruj bazylią.

  4. 6,30 zł porcja

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń