Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grillowane warzywa i pieczarki z imbirem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 44
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 99
Składniki
Obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach korzeń imbiru. Czosnek przeciśnij przez praskę. Papryczki chilli oczyść i drobno posiekaj. Przygotowane włóż do miski i zalej oliwą. Dodaj sól i kumin do smaku, wymieszaj.
Cukinię, bakłażan oraz patisony umyj starannie, pokrój w plastry ze skórką. Oczyść pieczarki, usuń nóżki. Większe sztuki przekrój na połówki. Pokrój na kawałki oczyszczone papryki. Pomidorki oderwij z gałązek, opłucz pod bieżącą wodą, osusz.
Warzywa i pieczarki włóż do imbirowej marynaty, wymieszaj, odstaw na godzinę. Następnie układaj na tackach do grilla i smaż kilkanaście minut, często obracając i smarując resztą marynaty. Podawaj jako gorącą przystawkę.Źródło: Świat kobiety