Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grillowany schabowy"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 209
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 212
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5164
...ale pyszny.
Odsłon: 760
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 654
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 209
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 212
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5164
...ale pyszny.
Odsłon: 760
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 654
Składniki
W moździerzu rozgnieć pieprz z solą, czosnkiem, kolendrą, rozmarynem, płatkami chilli. Przyprawy wymieszaj z ketchupem i miodem. Kotlety opłucz, delikatnie zbij tłuczkiem do mięsa.
Mięso zanurz w marynacie i dokładnie nią natrzyj, przykryj i odstaw do lodówki (najlepiej na kilka godzin). Cebulę pokrój w bardzo cienkie paski, zeszklij na rozgrzanym oleju.
Patelnię grillową posmaruj niewielką ilością oleju, rozgrzej, układaj plastry mięsa, smaż około 5 minut z każdej strony. Zdejmij z patelni, przykryj i odstaw na kilka minut. Podawaj z przysmażoną cebulką na wierzchu.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień