Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grochówka z boczniakami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Groch łuskany przelej zimną wodą, zalej 1,5 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 1,5 godziny (jeśli masz cały groch, mocz go najpierw 8 godzin, następnie odcedź, zalej świeżą wodą, zagotuj i znowu odcedź, zalej wodą i gotuj około godziny). Dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Gotuj zupę do momentu, gdy groch zacznie się rozpadać.
Kiełbasę pokrój w plastry, podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do zupy, gotuj kolejne 5 min. Boczniaki umyj, pokrój w paski, przysmaż na oleju. Dodaj do zupy. Gotuj jeszcze 5 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień