Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grochówka z żeberkami i pulpetami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Groch wypłucz pod bieżącą wodą, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, włóż żeberka, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 1,5 godziny. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój, dodaj do wywaru.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj do zupy. Wyjmij z zupy żeberka, mięso oddziel od kości, pokrój je w kostkę i znów włóż do zupy. Do mięsa mielonego dodaj jajko, bułkę, przyprawy. Uformuj pulpety, wrzuć do zupy, gotuj 10 minut. Zupę podawaj z chlebem razowym.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień