Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Groszkowe kokardki"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie.
Mrożony groszek wrzuć do rondla, zalej bulionem warzywnym (może być z kostki). Gotuj na małym ogniu około 7 minut. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obraną i poszatkowaną cebulę.
Dodaj mięso kurczaka, smaż razem około 5 min. Następnie dodaj ugotowany groszek oraz koncentrat pomidorowy, wymieszaj. W razie potrzeby podlej odrobiną wody. Na koniec dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj, dopraw do smaku.
czas 40 min; porcja – 340 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety