Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki na cieście francuskim"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 39
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 102
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 308
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 39
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 102
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 308
Składniki
Orzechy siekam, ser kroję w kostkę. Gruszki myję, osuszam i kroję w plasterki o gr. ok. 1/2 cm.
Ciasto dzielę za pomocą radełka na 9 prostokątów. Każdy smaruję roztrzepanym jajkiem i przekładam na blaszkę. Na ich środkach układam plastry gruszek, a na nich orzechy i ser pleśniowy. Całość oprószam kolorowym pieprzem.
Piekę prostokąty ok. 20 min w temp. 190°C. Przed podaniem dekoruję je listkami natki pietruszki.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
40 min • Porcja ok. 320 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 9 porcjiŹródło: Kobieta i życie