Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w cynamonowej marynacie"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 748
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 37
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 19
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 748
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 37
Składniki
Cytrynę sparz, wyszoruj, zetnij skórkę. Imbir obierz, pokrój w plasterki. Do garnka wlej 300 ml wody oraz ocet. Dodaj imbir, cynamon, 2 liście laurowe, kilka goździków i cukier, gotuj 3 min.
Gruszki obierz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Włóż do zalewy, gotuj 3-4 minuty.
Owoce rozłóż do słoików, zalej gorącą zalewą. Zakręć słoiki. Pasteryzuj w temp. 80 st. 20 minut.
czas ok. 70 min; porcja – 860 kcal, cena 4,30 złŹródło: Świat kobiety