Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowe pappardelle"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Składniki
Prawdziwki oczyścić, najlepiej pocierając je delikatnie papierowym kuchennym ręcznikiem. Małe grzyby pokroić w plasterki, a większe sztuki pociąć na kawałki.
Dymki oczyścić, pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kostkę. Tymianek grubo posiekać. Makaron wrzucić na posoloną wrzącą wodę. Gotować al dente – 8 minut.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć boczek. Dodać grzyby, smażyć 3-4 minuty, mieszając. Dodać dymki i tymianek. Oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Wlać wino, bulion i śmietanę.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować 2-3 minuty. Makaron odcedzić. Sos grzybowy przyprawić pieprzem i solą, wymieszać z makaronem.Źródło: Życie na gorąco