Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe ptysie"
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2062
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 317
Polecam.
Odsłon: 2001
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 699
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2062
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 317
Polecam.
Odsłon: 2001
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 699
Składniki
Ciasto: szklankę wody i margarynę podgrzewaj w garnku, aż tłuszcz się rozpuści. Dodaj sól, wsyp mąkę. Zdejmij z ognia, cały czas mieszaj, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Dodaj proszek do pieczenia, połącz. Lekko ostudź.
Ucierając, dodawaj po jednym jajku. Mieszaj 10-15 min. Ciasto włóż do rękawa, wyciśnij na blachę ptysie. Piecz ok. 20 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Farsz: cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju. Pieczarki i rozmrożone grzyby pokrój, podsmaż z cebulą. Przypraw. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z grzybami. Farszem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie