Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowy bulion"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 224
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 224
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Suszone grzyby zalej litrem wody, mocz przez noc. Ugotuj w tej samej wodzie (ok. 45 min).
Kapelusze borowików zalej winem, odstaw na 2 godziny. Wlej pół szklanki wywaru grzybowego, duś 30 min.
Włoszczyznę pokrój w cienkie paski. Masło stop w rondlu, podduś włoszczyznę. Wlej wywar z grzybami, gotuj 5 min. Dodaj borowiki z winem, przypraw, ew. dolej wo dy. Gotuj 5 min. Ozdób natką.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie