Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz indyczy"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 907
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 216
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
około 30 minut
Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać łyżeczkę margaryny. Wrzucić cukinię, smażyć 2-3 minuty. Limonkę przekroić na pół, wycisnąć sok. Do cukinii dołożyć pomidorki koktajlowe i smażyć 1-2 minuty. Pod koniec warzywa oprószyć pieprzem i solą.
Zdjąć z patelni.
Rozgrzać drugą łyżeczkę margaryny. Wrzucić mięso i, mieszając, zrumienić je. Podlać śmietaną, bulionem oraz sokiem z limonki. Gotować ok. 20 minut na małym płomieniu.
Kolendrę posiekać. Na patelnię z mięsem wrzucić serek topiony, mieszać, aż się rozpuści i sos zacznie gęstnieć. Dodać pomidorki z cukinią. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowe danie posypać kolendrą. Udekorować kwiatkami nasturcji. Podawać z żytnimi bułeczkami.Źródło: Życie na gorąco