Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz rybny z kolendrą"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 176
Składniki
W misce wymieszaj połowę posiekanej szalotki, cebuli, imbiru i czosnku. Dodaj po 2 łyżki oleju palmowego i oliwy oraz 2 łyżki kolendry.
Powstałą marynatą zalej oczyszczoną i pokrojoną w kostkę rybę. Zakryj ją folią aluminiową i wstaw do lodówki na około 3 godziny.
Na patelni rozgrzej pozostały olej i zeszklij resztę przygotowanych warzyw. Po chwili dorzuć papryki i duś 5 minut pod przykryciem. Wlej bulion, doprowadź do wrzenia, po czym dodaj mleko oraz koncentrat.
Rybę z marynatą skrop sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 170°C.
Gotowe danie zalej sosem warzywnym i posyp kolendrą.Źródło: Telemax