Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz słowiański"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Mięso pokrój na kawałki i obsmaż na oleju razem z pokrojoną cebulą.
Dodaj pokrojoną paprykę i znów smaż chwilę. Podlej wodą i duś, aż mięso będzie prawie miękkie. Włóż pokrojone pomidory oraz opłukany ryż, duś ok. 20 min. Przypraw.
Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp mieloną papryką. Zapiekaj 15 min. w temp. 200°C.Źródło: Takie jest życie