Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe jedzonko i chyba gości w wielu Państwa domach. Znalazłem czas , żeby je przygotować.Polecam w takim zestawieniu :-)
Wieprzowinę kroimy w kostkę i wrzucamy na gorący tłuszcz. Obsmażamy na rumiano i dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Przekładamy do rondla a tłuszcz zostawiamy. Mięso podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy przyprawy i dusimy ok.40 min. Dodajemy pomidory, wino i kromkę pokruszonego chleba (dobrze, żeby chleb nie był kwaśny) Pozostawiamy jeszcze na parę minut do rozpuszczenia chleba. Na patelni , na której smażyło się mięso, smażymy kapelusiki pieczarek ,ale niezbyt długo , żeby były jędrne. Gulasz doprawiamy jeszcze, ja od pewnego czasu nie używam tego żółtego proszku :-) Ziemniaki gotujemy i gorące wyciskamy przez praskę wprost na talerze. Gulasz obkładamy pieczarkami. Ja podałem z buraczkami ,ale poszedłem na łatwiznę , bo kupiłem już ugotowane. Pozostało mi doprawić je cukrem , octem , solą , pieprzem , odrobiną oleju. To chyba wszystko . Smacznego...:-)
W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wysta...
Odsłon: 7451
Dziś miały być pierogi z jagodami ale że przyjechała córka która jada tylko p...
Odsłon: 2114
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 132
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 124
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 93
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 114
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 32
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 48
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 132
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 124
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 93
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 114
To niezwykle prosty i smaczny deser. Orzeźwiające pomarańcze doskonale kompon...
Odsłon: 32
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 48
Składniki
Wieprzowinę kroimy w kostkę i wrzucamy na gorący tłuszcz. Obsmażamy na rumiano i dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Przekładamy do rondla a tłuszcz zostawiamy. Mięso podlewamy wodą lub bulionem, dodajemy przyprawy i dusimy ok.40 min. Dodajemy pomidory, wino i kromkę pokruszonego chleba (dobrze, żeby chleb nie był kwaśny) Pozostawiamy jeszcze na parę minut do rozpuszczenia chleba. Na patelni , na której smażyło się mięso, smażymy kapelusiki pieczarek ,ale niezbyt długo , żeby były jędrne. Gulasz doprawiamy jeszcze, ja od pewnego czasu nie używam tego żółtego proszku :-) Ziemniaki gotujemy i gorące wyciskamy przez praskę wprost na talerze. Gulasz obkładamy pieczarkami. Ja podałem z buraczkami ,ale poszedłem na łatwiznę , bo kupiłem już ugotowane. Pozostało mi doprawić je cukrem , octem , solą , pieprzem , odrobiną oleju. To chyba wszystko . Smacznego...:-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Dania główne
Pieczone bataty ze szpinakiem
Dania główne
Faszerowane papryki
Dania główne
Żeberka pieczone w miodzie i piwie
Sztuka mięsa z sosem i ziemniakami.
Plastry z szynki wieprzowej przyprawione solą i pieprzem, usmażone, podane z...
Odsłon: 6
Pieczone bataty ze szpinakiem
Idealne na wegeteriański obiad
Odsłon: 45