Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z gęsiny, z grzybami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 38
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 156
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 38
Składniki
Filety umyj, osusz i pokrój na cienkie plastry. Posól i obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone grzyby i całość smaż jeszcze przez chwilę. Następnie wyjmij mięso, a grzyby odstaw w ciepłe miejsce. Mąkę wymieszaj z bulionem i wlej do grzybów.
Chwilę podduś i dodaj obsmażone kawałki mięsa. Wszystko razem podgotuj. Po 5 minutach dodaj cebule i gałązkę tymianku. Podgotuj. Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Sos podawaj z podsmażonymi kopytkami i sałatką warzywną.Źródło: Na żywo