Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z indyka z cytrynową nutką"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35002
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 229
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35002
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój w drobną kostkę. Natrzyj solą, pieprzem, papryką, czosnkiem, curry. Nakryj, wstaw do lodówki na pół godziny.
Cytrynę starannie umyj gorącą wodą. Przekrój na pół, wyciśnij sok. Skórkę (tylko żółtą część) drobniutko pokrój.
W rondlu rozgrzej trochę oleju, wrzuć skórkę z cytryny. Podsmaż. Włóż mięso i znów chwilę smaż. Wlej gorący bulion, sok z cytryny i duś, aż mięso będzie miękkie.
Zagęść mąką wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotuj. Jeszcze raz przypraw danie do smaku. Udekoruj warzywami, natką, podaj z ziemniakami oraz sałatką.
Gulasz z indyka jest smaczny także z makaronem, kluskami śląskimi lub kopytkami. W ten sam sposób możesz przyrządzić cielęcinę lub schab środkowy.
<strong>Aleksandra Pruska z Klonowa</strong>Źródło: Takie jest życie