Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz z indyka z malinami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 108
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 22
Składniki
Mięso umyj i pokrój w kostkę. Cebulki obierz z błonek.
W szerokim garnku na rozgrzanym oleju delikatnie obsmaż cebulki. Wyjmij je, a następnie na tym samym tłuszczu przesmaż posypane solą i pieprzem mięso. Pod koniec smażenia oprósz indyka mąką. Zalej 3 szklankami wody i wymieszaj.
Ponownie włóż cebulki. Gotuj całość ok. 20 minut. Na koniec dodaj do gulaszu umyte maliny (zostaw kilka do dekoracji) i dopraw szczyptą cukru.
Danie podawaj np. z ryżem basmatti. Udekoruj natką pietruszki i pozostawionymi świeżymi malinami.Źródło: Telemax