Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z marchewką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę w plastry. W garnku rozgrzej olej, włóż mięso, smaż z każdej strony, aż będzie rumiane, dodaj cebulę, zeszklij.
Do garnka wlej tyle wody, by przykryła mięso. Dodaj estragon, liść laurowy, ziele angielskie, przypraw solą i pieprzem, duś na małym ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie dodaj do sosu pokrojoną marchewkę, gotuj jeszcze 20 minut.
Mąkę wsyp do szklanki, zalej odrobiną zimnej wody, wymieszaj. Dodaj kilka łyżek sosu, wymieszaj. Wlej do garnka, energicznie mieszaj. Zagotuj. Dodaj do sosu natkę pietruszki.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień