Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z parówek i pieczarek"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 30
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 95
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 296
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Parówki obierz z osłonek i pokrój na kawałki
Na patelni rozgrzej margarynę i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone grzyby i smaż chwilę razem. Posól do smaku.
W garnku zagotuj 1,5 litra wody. Wrzuć pokrojone parówki, pieczarki z cebulą oraz przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut.
Mąkę wymieszaj z 500 ml wody, wlej do garnka i zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, papryką. Na koniec wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzej. Podawaj z ryżem, kaszą jęczmienną albo pęczakiem lub pieczywem.
W ten sam sposób można przyrządzić żołądki z drobiu. Ale wcześniej trzeba je ugotować. Do parówek z pieczarkami można także dodać pokrojoną, lekko podsmażoną paprykę oraz cukinię.
Przepis przysłała Maria Dawid z Jasienicy (k. Bielska-Białej)Źródło: Bella Relaks