Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z płucek

Gulasz z płucek

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 479

Dodano:

Odsłon: 364

Nieliczni jedzą niestety. Lubię podroby bardzo,ale inni mówią , że jestem świnia, bo gotuję takie rzeczy. Coż ... jeden lubi pomarańcze , drugi coś z nosa....Przepraszam za porównanie,ale taka jest prawda. Wszystkim gwiazdom i wegetariankom polecam szybko opuścić tę kartę :-)

Składniki

  • 500 gram pucek wieprzowych , 1 cebula, 2 łyżki masła, 2 łyzki koncentratu pomidorowego, szczypta majeranku , soli , pieprzu i pa
  • 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, 1 zabek czosnku, 2 łyżki octu.
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z płucek

Przygotowanie

  1. Płucka myjemy i gotujemy ok 1 godziny do miękkości z przyprawami. . Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy cebulkę wraz z przyprawami.
    Ugotowane płucka kroimy dodajemy do cebulki . Dodajemy koncentrat pomidorowy , ocet.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 sierpnia Bardzo lubię płucka w każdej postaci przygotowane,a najbardiej lubię pierogi z płuckami..mmm..pycha...:) Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń