Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z wołowiny z warzywami.

Gulasz z wołowiny  z warzywami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 537

Dodano:

Odsłon: 616

Moja propozycja na romantyczną kolację ,albo dla Rodziny, jeśli oczywiście lubicie Państwo ten rodzaj mięsa.

Składniki

  • 350 gram łopatki wołowej , 1 cebula , 5 pieczarek , 1 papryka swieża
  • Kawałek kalarepki , 1 łyżka papryki wędzonej w proszku, szczypta soli i pieprzu
  • 3 łyżki oleju roślinnego , 1 łyżka koncentratu pomidorowego , 1 liść laurowy, 2 ziela angielskie.
1-2 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Gulasz z wołowiny z warzywami.

Przygotowanie

  1. W dużym rondlu na dowolnym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i wrzucamy paprykę w proszku. Mieszamy,ale proszę pamiętać , żeby nie przesmażyć papryki. Wrzucamy mięso pokrojone w kostkę , chwilę podsmażamy i podlewamy szklanką wody lub bulionu.Dodajemy przyprawy i warzywa Dusimy ok. 45 minut . Dodajemy koncentrat pomidorowy. Na talerzu układamy mięso , surową pieczarkę w plasterkach i parę pasków papryki, co nada potrawie chrupkości. Ja lubię z białym pieczywem ,ale można podać z kluskami półfrancuskimi , czy małymi kopytkami. Życzę smacznego:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń