Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z żołądków"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10124
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 301
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 10124
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 301
Składniki
55 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 4 porcje
Żołądki moczę, myję, czyszczę, kroję na 3 części.Pieczarki kroję w plasterki, paprykę w paski, cebulę w piórka. Żołądki przyprawiam solą i opiekam na rozgrzanym oleju, podlewając wodą. Gotuję do miękkości.
Pieczarki przesmażam na oleju do odparowania wody, dodaję cebulę, paprykę i smażę do lekkiego zrumienienia się pieczarek. Łączę z żołądkami, zalewam małą ilością gorącej wody. Przyprawiam przyprawą do grilla, solą i pieprzem.
Gotuję na wolnym ogniu ok. 15 minut. Na koniec dodaję śmietanę, zagotowuję. Podaję z ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną.
Danie proste do przygotowania i smaczne. Józef Smoliński z KoronowaŹródło: Kobieta i życie