Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12978
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5904
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Wlej oliwę i tyle ciepłej wody, aby powstało dość gęste ciasto. Dobrze wyrób i odstaw do wyrośnięcia. Karkówkę i papryki potnij w kostkę. Rozgrzej olej. Zrumień na nim cebulę oraz mięso. Dodaj paprykę, koncentrat i śmietanę. Duś 30 minut.
Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ciasto dość cienko rozwałkuj. Plackiem przykryj naczynie. Zrób ozdobny brzeg. Gulasz zapiekaj ok. 25 minut w temperaturze 225oC. Od razu podawaj.Źródło: Naj