Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2636
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107309
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2080
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 103
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2636
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107309
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2080
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Wlej oliwę i tyle ciepłej wody, aby powstało dość gęste ciasto. Dobrze wyrób i odstaw do wyrośnięcia. Karkówkę i papryki potnij w kostkę. Rozgrzej olej. Zrumień na nim cebulę oraz mięso. Dodaj paprykę, koncentrat i śmietanę. Duś 30 minut.
Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ciasto dość cienko rozwałkuj. Plackiem przykryj naczynie. Zrób ozdobny brzeg. Gulasz zapiekaj ok. 25 minut w temperaturze 225oC. Od razu podawaj.Źródło: Naj