Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 536
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 760
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 39
Składniki
Mąkę wymieszaj z drożdżami. Wlej oliwę i tyle ciepłej wody, aby powstało dość gęste ciasto. Dobrze wyrób i odstaw do wyrośnięcia. Karkówkę i papryki potnij w kostkę. Rozgrzej olej. Zrumień na nim cebulę oraz mięso. Dodaj paprykę, koncentrat i śmietanę. Duś 30 minut.
Gulasz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ciasto dość cienko rozwałkuj. Plackiem przykryj naczynie. Zrób ozdobny brzeg. Gulasz zapiekaj ok. 25 minut w temperaturze 225oC. Od razu podawaj.Źródło: Naj