Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Hamburgery po meksykańsku"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy z posiekanym czosnkiem.
Papryczkę i paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Natkę umyć, posiekać. Kukurydzę dobrze osączyć z zalewy.
Mięso wymieszać z warzywami, przecierem pomidorowym, przyprawami, jajkiem, serem, wystudzoną cebulą i połową natki.
Z masy mięsnej formować owalne kotlety. Smażyć na rozgrzanej oliwie po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać posypane natką.
ok. 25 minut
Meksykańskie hamburgery są dość ostre w smaku, dlatego serwuj je z kwaśną śmietaną albo łagodnym musem z awokado.Źródło: Twoje Imperium