Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hamburgery w kajzerce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15822
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15822
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6407
Składniki
Mięso mielone przełóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj tartą bułkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko. Przypraw solą, pieprzem oraz kminkiem.
Masę dokładnie wyrób. Uformuj z niej 4 okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron. Kotlety zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Bułki rozetnij, zrumień w piekarniku. Pozostałe 2 cebule obierz, pokrój w plasterki, zrumień na maśle. Oprósz solą i pieprzem. Bułki przełóż sałatą, serem, kotletami oraz plasterkami pomidora i ogórka. Podawaj np. z sosem musztardowym.Źródło: Tina