Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Hamburgery w kajzerce"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4167
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416459
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4167
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416459
Składniki
Mięso mielone przełóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa. Dodaj tartą bułkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz jajko. Przypraw solą, pieprzem oraz kminkiem.
Masę dokładnie wyrób. Uformuj z niej 4 okrągłe kotlety. Lekko spłaszcz je dłonią. Smaż na oleju ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracaj, aby hamburgery zrumieniły się równomiernie z obu stron. Kotlety zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły.
Bułki rozetnij, zrumień w piekarniku. Pozostałe 2 cebule obierz, pokrój w plasterki, zrumień na maśle. Oprósz solą i pieprzem. Bułki przełóż sałatą, serem, kotletami oraz plasterkami pomidora i ogórka. Podawaj np. z sosem musztardowym.Źródło: Tina