Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Hamburgery z papryką"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Ryż opłucz na sitku, wsyp do posolonego wrzątku. Gotuj pod przykryciem 20 min. W tym czasie bułeczkę namocz. Papryki oczyść, pokrój w kos teczkę. Kukurydzę osącz. Cebulę posiekaj. Chili rozetnij, usuń pestki, posiekaj.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj odciśniętą bułeczkę, jajko, cebulę, paprykę, chili i kukurydzę. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Wyrób.
Z masy uformuj 8 kotletów. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż hamburgery, smaż po 5 min z każdej strony. Natkę opłucz, poodrywaj listki, kilka odłóż, resztę posiekaj.
Ryż odcedź. Wymieszaj z masłem i natką. Podawaj do hamburgerów. Udekoruj odłożoną natką.
<strong>Jedna porcja zawiera: 490 kcal.</strong>Źródło: Tina