Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Harira, grochówka z Maroka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w głębokim garnku. Podsmażyć warzywa, posiekany czosnek, przyprawy. Smażyć na małym ogniu, mieszając, ok. 10 minut, następnie wlać pomidory razem z sokiem.
Przykryć, dusić kilka minut, dodać soczewicę, wlać 2 litry wrzącej wody, przykryć i gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać odcedzoną ciecierzycę i kukurydzę, zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą i skropić sokiem z cytryny.
Do zupy można dodać ulubione strączkowe: fasolę Piękny Jaś lub drobną, zielony groszek... Im więcej i różnorodniej, tym smaczniej!
ok. 70 minutŹródło: Twoje Imperium