Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Idealne ciasto na pierogi"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 63
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 797
Składniki
ciasta pierogowego zajmuje ok. 20 minut. Mąkę koniecznie trzeba przesiać, aby „nabrała” powietrza – ciasto będzie wtedy pulchniejsze i bardziej elastyczne.
W stożku mąki zrób dziurkę. Dodaj szczyptę soli. Wodę zagotuj i gorącą powoli wlewaj do mąki, zagarniając ją do środka.
Ciasto zagniataj dość szybko. Powinno być miękkie i ciągliwe, wtedy łatwo można je rozwałkować i lepić.Źródło: Tele Tydzień