Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indycze ruloniki z twarożkiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12613
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12613
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Roszponkę opłukać, osuszyć, oderwać listki. Rzeżuchę posiekać. Twarożek utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą.
Orzechy posiekać. Łyżkę orzechów odłożyć, pozostałe wrzucić do farszu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dokładnie wymieszać.
Farsz rozsmarować na plasterkach wędzonego filetu z indyka. Filety zwinąć w ruloniki. Ocet balsamiczny wymieszać z łyżką wody. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Cienkim strumieniem wlać oliwę, ubić gęsty sos. Ruloniki polać przygotowanym sosem. Udekorować roszponką oraz odłożonymi orzechami.Źródło: Życie na gorąco