Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk curry z marchewką

Indyk curry z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Indyk curry z marchewką"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę tej samej wielkości. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w półplasterki. Natkę umyj, osusz, posiekaj.

  2. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj cebulę i czosnek, obficie oprósz curry i delikatnie posyp chili, wymieszaj. Dodaj marchewkę i natkę.

  3. Kostkę rosołową rozpuść w szklance wody, wlej do mięsa, wymieszaj. Duś ok. 15 minut na małym ogniu. Przypraw do smaku.

  4. Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń