Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk na jarzynach z sosem jogurtowym

Indyk na jarzynach z sosem jogurtowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Indyk na jarzynach z sosem jogurtowym"

Składniki

  • 30 dag piersi z indyka
  • kubek naturalnego jogurtu
  • 30 dag marchewki
  • 2 kalarepki
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • łyżka soku z cytryny
  • główka zielonej sałaty
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz kolorowy do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę umyj i obierz. Następnie pokrój w ukośne plasterki. Kalarepkę obierz i pokrój w plastry, fasolkę pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa wrzuć do osolonego wrzątku i ugotuj al dente. Odcedź i ostudź.

  2. Piersi z indyka umyj i dokładnie oczyść. Następnie pokrój na cienkie paseczki i obsmaż na oleju. Przypraw solą i pieprzem. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty. Na nich dekoracyjnie połóż ugotowane warzywa i usmażone mięso. Całość posyp świeżo tłuczonym pieprzem. Danie podawaj z sosem jogurtowym.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń