Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk w pomidorach z marchewką"
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 679
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2159
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1464
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 181
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 605
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 679
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2159
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1464
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 181
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 605
Składniki
Mięso opłucz, wytrzyj do sucha, pokrój w grubsze słupki, włóż do miseczki. Indyka lekko posyp solą, pieprzem kajeńskim i czarnym oraz suszonymi ziołami, przemieszaj. Mięso przykryj folią i włóż do lodówki na 30 minut.
W tym czasie marchewki obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Pomidory umyj, skórkę ponakłuwaj widelcem, włóż na chwilę do wrzącej wody, wyjmij przestudź. Połowę sparzonych pomidorów pokrój na duże cząstki, resztę w drobną kosteczkę.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Wrzuć marchewki, smaż razem jeszcze 2–3 minuty. Potem dołóż przyprawione mięso. Podlej bulionem. Duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dolej przecier pomidorowy. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Gulasz ponownie przypraw do smaku. Duś jeszcze 15 minut.
Pod koniec duszenia dołóż pokrojone wcześniej pomidory. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Cytrynę sparz, pokrój w plasterki, a potem na cząstki. Gulasz posyp natką i udekoruj cytryną.
ok. 1 godziny i 15 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina